Європа надасть 22 мільйони на вирішення екологічних проблем Калуша?

22 мільйони доларів готова виділити спільна місія ООН і ЄС для вивезення токсичних відходів з Калуша, - повідомляє "ТРК Вежа".

Про це повідомив калуський мер Ігор Насалик, з посиланням на попередню інформацію від представника програми розвитку ООН в Україні Сергія Волкова. Токсичні відходи зберігаються у Калуші в металевих бочках впродовж 30-ти років. Їх та грунт з-під них вивозитимуть спеціальними контейнерами для захоронення в країни Європи.

Нині у порівнянні із 2008 роком розсоли поширилися в Калуші на 100 метрів в напрямку річки Сівка. Тому треба негайно визначити найнебезпечніші ділянки й проводити на них захисні заходи. Нагадаємо, раніше спільна місія ООн та ЄС заявляла про загрозу для здоров’я жителів Калуша у разі вивільнення токсичних сполук, таких як гексахлорбензол зі сховища відходів у навколишнє середовище.

У Калуському районі було порушено екологічну рівновагу в товщі гірських порід Калуш-Голинського родовища калійних солей. Це спричинило численні провали земної поверхні над площею шахтних полів у Калуші, руйнування будинків і комунікацій. Згідно з указом президента, ці території оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації на 90 днів.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи