ФК "Прикарпаття" зіграло в нічию з ФК "Харків" 1:1

Вчора в Івано-Франківську відбувся перший матч весняної частини Першої ліги чемпіонату України з футболу, - повідомляє "УА-футбол".

Плани команд на гру полетіли шкереберть вже на 10-й хвилині зустрічі. Протиборство харків’янина Корнійця і франківця Мельника завершилося для першого вилученням, а для другого – поїздкою у травмпункт (Корнієць мимоволі бутсою розсік голову новачку «Прикарпаття»). Гості, однак, не знітилися і діяли так, начебто й не було вилучення…

Відкрити рахунок підопічні Михайла Стельмаха могли на 32-й хвилині, проте Корольчук не використав по суті чистий вихід віч-на-віч з Локатирем. А от коли така нагода випала їм удруге Черніков свого шансу не упустив, пошивши у дурні пари центральних оборонців «Прикарпаття».

У господарів атакувальна гра не лагодилася. Першого удару по воротах суперників в другому таймі вони завдали аж на… 75-й хвилині зустрічі, чим викликали неабияке пожвавлення на прибунах. За якусь мить публіка ожила знову: Цкарозія змусив сфолити бородавку і заробив для господарів 11-метровий. Його реалізував капітан команди Микуляк. Ось власне і всі події.

Більший резонанс викликала поява на післяматчевій прес-конференції президента «Прикарпаття» Анатолія Ревуцького, який з іронією назвав себе керманичем аматорського клубу.

- Те, що першість так несподівано обірвалася у жовтні, для нас певною мірою стало порятунком, - розпочав свій монолог Анатолій Миколайович, - адже клуб на той момент накопичив серйозні борги. Ми запропонували гравцям безперешкодно шукати собі нові команди. За великими рахунком, розсталися з усіма полюбовно (можливо, за винятком Орлатого). А що було робити? Приміром, Щеглюку, в котрого нещодавно народилася дитина, в «четвертій» польській лізі запропонували зарплату, яка нашим і не снилася…

Як ми готувалися до сезону? Їли вдома, спали вдома, а приходили лише на тренування. Контрольні матчі проводили у болоті і снігу… До останнього стояло питання, чи продовжимо ми виступи у 1 лізі. «Прикарпаття» залишилося на плаву лише завдяки позиції міського голови Віктора Анушкевичуса. Інші засновники від справ клубу вже давно усунулися.

Але, щоб дожити до червня, нам треба 3 мільйони гривень. Це на найнагальніші потреби. Треба їхати на виїзд, оплачувати транспорт, готель, харчування… Поїздка в Охтирку і Калініно обійшлася нам у 75 тисяч. Зараз мусимо їхати в Алчевськ, далі – у Севастополь. Де взяти кошти? Ну дали нам з бюджету 200 тисяч, і що? Я пропонував, давайте перейдемо в чемпіонат області, що відповідає нашим фінансовим можливостям…

Неодноразово казав: я не хочу бути камікадзе. За дві останні доби я в пошуках грошей намотав більше 2 000 кілометрів – Київ, Полтава… Але так не може тривати вічно. Тож я відповідально заявляю: якщо ситуація впродовж найближчого тижня не зміниться, то 1 квітня у цьому кріслі сидітиме інша людина.

"Прикарпаття" - "Харків" 1:1

Голи: Микуляк, 76, з пенальті – Черніков, 44

«Прикарпаття»: Локатир, Мельничук (Нечай, 46), Гаврилишин, Барчук, Бут, Мельник (Стоцький, 11), Деркач, Боришкевич (Романчук, 46), Іванишин, Цкарозія, Микуляк.

ФК «Харків»: Ходанович, Литвиненко, Кравченко, Корнієць, Чепига, Бородавка, Яворський (Медведєв, 15), Корольчук (Федота, 63), Бойченко (Гречка, 82), Черніков, Сивуха (Скляр, 46).

Попередження: Цкарозія, 33 – Бородавка, 75.

Вилучення: Корнієць, 10.

Статьи

Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи