Через два тижні військовий аеродром залишиться без світла на Прикарпатті

Україна може суттєво втратити у власній обороноздатності. Через два тижні відключать від електропостачання військовий аеродром, - повідомляє "Малакава".


Через некоректний арешт коштів, яке провело державне казначейство відносно Івано-Франківської КЕЧ району, Прикарпаття може незабаром прославитись на всю Україну не з кращого боку.

Україна може суттєво втратити у власній обороноздатності, адже через заблокований рахунок КЕЧ вже отримало усне попередження про те, що через два тижні буде відключено від електропостачання військовий аеродром на якому базується 114 бригада тактичної авіації. Така сама доля чекає згодом і найбільший в Україні арсенал зброї, що знаходиться в містечку Делятин. І напевно не потрібно мати великої фантазії, щоб уявити наслідки різкої зміни у сховищах ракет та снарядів температурного режиму, а також відключення пожежної та проти зламної сигналізації. Також кілька десятків працівників КЕЧ не можуть отримати чесно зароблених грошей, не проводиться відрахування в пенсійний фонд, тощо.

Про все це керівництво КЕЧ неодноразово повідомляло Івано-Франківське міське казначейство. Проте звідти пропонували звернутись до виконавчої служби. А виконавча служба відправляла до казначейства.

Варто зазначити, що блокування рахунків відбулось через значну заборгованість КЕЧ перед постачальниками газу, і не мали б зачіпати так звані «захищені» статі зокрема оплати праці, та проплати комунальних послуг. Про це теж неодноразово і марно інформувалось казначейство. Та насправді ці борги виникли через катастрофічне недофінансування Збройних Сил у минулому році, і небажання вищих владних керівників прислухатись до проблем війська. Ситуацію ускладнило і відсутність бюджету на цей рік, через що проплат майже зовсім не було. Тож що залишається робити військовим? Структурі, яка виготовляє лише захист держави і живе за рахунок бюджету?

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи