ЮНІСЕФ допоможе Львівщині в подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу



Дитячий Фонд ООН ЮНІСЕФ допоможе Львівщині в подоланні епідемії ВІЛ/СНІДу, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської ОДА. 

12 березня заступник голови Львівської облдержадміністрації Ярослав Кашуба провів робочу зустріч з Координатором Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ з питань СНІДу на глобальному рівні Джимом Колкером (Нью-Йорк) і радником з питань ВІЛ/СНІДу Регіонального офісу ЮНІСЕФ Русланом Малютою (Женева).

Під час зустрічі було обговорено питання поширення ВІЛ-інфекції у Львівській області, а також шляхи стабілізації епідемічної ситуації, зниження рівня захворюваності та смертності від ВІЛ-інфекції/СНІДу, ситуація із поширенням вірусного гепатиту С.

Також було порушено проблеми забезпечення міжвідомчої  координації дій усіх партнерів, що працюють у сфері протидії ВІЛ/СНІДу та ефективного виконання профілактичних програм, залучення неурядових організацій, міжнародних проектів і грантів.

Представники ЛОДА поінормували  представників Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ про стан співпраці закладів охорони здоров’я Львівської області з Представництвом ЮНІСЕФ в Україні  в рамках програми  «Здоров'я та розвиток дитини», програми «ВІЛ/СНІД, діти та молодь», а також програми «Адвокація, інформаційна та соціальна політика».

Представники центрального офісу ЮНІСЕФ висловили зацікавленість у розвитку подальшої співпраці в питаннях подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні. Досягнуто домовленості про підтримку ініціативи Львівської обласної державної адміністрації у  реалізації обласної програми  «Рання діагностика і профілактика вірусного гепатиту С».

Після робочої зустрічі в облдержадміністрації представники ЮНІСЕФ познайомилися з організацією профілактики та надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим жінкам і дітям в обласному Центрі профілактики і боротьби зі СНІДом, обласному перинатальному центрі і обласному будинку дитини №1.




Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи