На Тернопільщині за несправний шкільний автобус чиновники переплатили 100 тис. грн



Технічно несправний та недоукомплектований автобус, замість обіцяного новенького транспортного засобу, отримали школярі загальноосвітньої школи одного з районів Тернопільщини. Хоча відділ освіти райдержадміністрації перерахував за нього переможцю тендерних торгів 197 тис. грн., - повідомляє «ЗІК».

Як з’ясувала прокурорська перевірка, відділ освіти РДА у 2009 році, згідно програми «Шкільний автобус», провів тендер на закупівлю нового автобуса для місцевої школи. З чотирьох учасників переможцем визнали підприємство з м.Дніпропетровська.

У грудні 2009 року чиновники РДА перерахували на рахунок підприємства повну вартість нового автобуса -197 тис. грн, хоча транспортний засіб на той час ще не доставили на Тернопільщину.

У січні 2010 року до згаданої ЗОШ привезли автобус ЧАЗ А 074, який згідно комісійного акту огляду від 1 лютого 2010 року, є не новим, а таким, що був у використанні, а також технічно несправним та недоукомплектованим. У відповідності до висновку спеціаліста, ринкова вартість цього автобуса становить лише 96 320 грн. Таким чином, через безпідставне перерахування службовцями відділу освіти РДА 197 тис. грн нібито за новий шкільний автобус, державі спричинено збитки на суму 100 680 грн.

Окрім того, працівники прокуратури виявили ще одне зловживання службових осіб відділу освіти РДА. У грудні 2008 року чиновники склали завідомо неправдивий документ – акт приймання виконаних підрядних робіт з реконструкції системи опалення загальноосвітньої школи у райцентрі на загальну суму 83 593 грн, хоча вказані роботи на той момент виконані не були, а система опалення несправна й досі.

Прокурор району порушив кримінальну справу стосовно службових осіб відділу освіти РДА за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та службового підроблення за статтями 364 та 366 Кримінального кодексу України.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи