Спільні Україно-Польські проекти реалізуватимуть на Прикарпатті

На Івано-Франківщині реалізовують спільні проекти щодо співпраці з польськими сусідами, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

З 3 по 6 березня делегація представників обласної державної адміністрації відвідала Малопольське воєводство.

Мета візиту наших земляків до Польщі – вивчення досвіду та можливостей залучення іноземних інвестицій для розвитку туризму.

У ході візиту було досягнуто домовленості про створення нових транспортних сполучень: автобусного Коломия - Краків та авіарейсу Івано-Франківськ - Краків. Делегацію області запросили взяти участь у ярмарку «Краківський туристичний салон», що буде проводитися у квітні. Такий захід дасть можливість презентувати туристичний потенціал Прикарпаття. А у червні троє працівників Івано-Франківської обласної державної адміністрації матимуть нагоду для тритижневого стажування у державних закладах воєводства.

Заступник голови обласної державної адміністрації Тарас Парфан співпрацю Прикарпаття з польським воєводством у плані розвитку туристичної галузі вважає перспективною. За його словами, саме туризм, сільське господарство, середній та малий бізнес є на сьогоднішній день у Малопольському воєводстві найбільш розвиненими сферами. Протягом двох десятиліть там працює туристична дорадча рада, яка поширює знання зі створення туристичних садиб, їх впорядкування, перспектив розвитку. За статистикою, упродовж 2009 року м. Краків у воєводстві відвідали понад 11 млн. туристів, у той час, як нашу область -лише 1 млн. Крім того, у поляків напрацьовано досвід залучення іноземних інвестицій. «Стає прикро від того, що більшість проектів поляки здійснюють за кошти європейських фондів, - наголосив Тарас Парфан – Чому ж ми не можемо запозичити цей досвід?»

Є чому повчитися і полякам у прикарпатців. Делегація воєводства, як стало зрозумілим на прес-конференції, також вже відвідувала наш край. Її учасники були вражені красою Буковелю, Яремчі, Івано-Франківська. Поляки відзначили хороший рівень розвитку готельного бізнесу.

Заступник голови ОДА Тарас Парфан переконаний, що співпраця області та Малопольського воєводства буде продовжуватися і надалі. Наступний крок у цьому – підписання угоди про партнерство у другій половині цього року, а також обговорення питань розвитку енергетики.

Статьи

Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Все статьи