Єпископи УГКЦ забороняють віруючим приймати участь в маніфестації проти ґеїв в Івано-Франківськ






Івано-Франківські єпископи УГКЦ С. Мудрий та В.Війтишин видали пастирське послання, яким забороняють всім священикам та вірним брати участь у маніфестації проти гомосексуального розкладу в Церкві і народі – повідомили кореспондента «ОстроВ» активісти Комітету за збереження християнської спадщини «Покров Богородиці».

«Згадані єпископи очорнюють правовірних священнослужителів і відкрито обманюють, коли стверджують, що жодний ґей-парад на Велику П’ятницю в Івано-Франківську не планувався, - твердять активісти організації «Покров Богородиці». – Вони не запропонували жодної адекватної альтернативи, а ще й залякали вірних, щоб навіть вдома не молилися за охорону сім’ї і суспільства від запланованої інфекції, яка готувалася на Велику П’ятницю і надалі залишається актуальною, навіть після зміни терміну ґей-параду».

Єпископи УГКЦ, керівники Івано-Франківської єпархії опублікували пастирське послання в церковній газеті «Нова Зоря», в якій виклали свої аргументи щодо католицького ставлення до гомосексуалізму. Проте активісти супротиву вважають їх погляди на гомосексуалізм тільки лицемірне алібі.

«Так зване звернення в «Новій Зорі» є збором півправд, явної неправди і грубих очорнень, - йдеться в заяві Комітету за збереження християнської спадщини. -  В цьому історичному моменті єпископи паралізували вірних, а тим самим підштовхнули їх до зради Божих законів і дозволили моральний розклад Церкви і України».

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи