У Тернополі клуби розвиватимуть за місцем проживання



Управлінням сім’ї, молоді та спорту міської ради розробляє комплексну міську Програму розвитку клубів за місцем проживання. Про це розповів начальник управління Юрій Юрик.

Як повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міськради, за словами Ю. Юрика, у програмі буде визначено декілька пріоритетних напрямків роботи. Це, зокрема, краєзнавчо-туристичний, соціально-психологічний, спортивно-оздоровчий та військово-патріотичний.

«На даний час у місті працює 6 клубів за місцем проживання, - зазначив Юрій Юрик. – В основі нової програми ми закладаємо іншу форму співпраці. Відтак, не діти відвідуватимуть клуби, а ми йтимемо до дітей».

Згідно із програмою розвитку клубів за місцем проживання, буде задіяно спортивні майданчики, які знаходяться у дворах будинків, і на яких і буде проводитись робота із дітьми у позашкільний час.

«Таким чином ми хочемо суттєво вплинути на зайнятість дітей після шкільних занять, - сказав Юрій Юрик, - адже майданчики буде обладнано відповідним спортивним інвентарем, крім того на них з дітьми працюватимуть спортивні інструктори».

Також планується спільно із міським військовим комісаріатом розробити системний проект з військово-патріотичного навчання, до якого входитимуть і  ідеологічна, і військово-прикладна частина. Як результат, будуть організовуватись змагання між клубами у формі великого літнього табору військово-патріотичного спрямування.

За словами начальника управління сім’ї, молоді та спорту, всі ці ідеї зараз опрацьовуються та вносяться у програму, після затвердження якої буде закладено відповідні кошти у міському бюджеті.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи