На Тернопільщині чисельність хабарників серед посадовців зростає



На Тернопільщині двох керівників затримали за хабарництво: голову сільради на вирішенні питань оренди приміщення, а заступника директора автошколи за сприяння у проходженні водійських курсів. Саме цих осіб днями затримали співробітники обласного управління боротьби з економічною злочинністю «на гарячому», - повідомили «ОстроВ» в УМВС України в Тернопільській області.

Як розповів начальник УДСБЕЗ області Анатолій Лупійчук, сільський голова з Чортківського району за дві тисячі гривень хабара пообіцяв місцевому підприємцеві не тільки допомогти з орендою приміщення для облаштування магазину канцелярських товарів та  Інтернет клубу, а й встановити мінімальну орендну плату (всього шість гривень за квадратний метр приміщення). Того ж дня, коли й дізнався про намір підприємця орендувати приміщення,зателефонував йому і попросив зробити копії всіх необхідних для оформлення передачі в оренду документів. А вже наступного дня під час зустрічі запропонував сорок два квадратних метри приміщення сільської ради. Підприємцеві і приміщення, і орендна плата, визначена службовцем, сподобалася. За це бізнесменові потрібно було дати дві тисячі гривень сільському голові. Без виконання цієї умови розраховувати на позитивне вирішення питань було марно. «Під час отримання хабара  сільського голову затримали, – повідомив начальник управління державної служби боротьби з економічною злочинністю Анатолій Лупійчук. – На даний час  проводяться оперативно-розшукові заходи з метою встановлення інших фактів хабарництва з боку затриманого. Також кримінальна справа порушена проти заступника директора однієї з автошкіл обласного центру. Останній спокусився на дві з половиною тисячі гривень».

Також наприкінці лютого до заступника директора однієї з автошкіл обласного центру звернувся тернополянин, аби пройти навчання  для отримання категорій «D» та «E». Керівник запевнив, що навчальні групи уже сформовані, тож вирішити це питання можна лише з його допомогою. Посприяти  пообіцяв за дві з половиною тисячі гривень. За цю суму не треба було ні занять відвідувати, ні іспитів складати. Заступник директора слова дотримав – через місяць у службовому кабінеті, отримавши винагороду, вручив  терополянину документи про закінчення автошколи та успішну здачу внутрішніх іспитів. Та у хід подій втрутилися оперативники обласного управління внутрішніх справ. Хабарника затримали. Розслідування проводить міська прокуратура.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи