На Тернопільщині відслужили панахиди за Шухевичем



У церквах Тернопільщини сьогодні відбулися панахиди за Головним командиром Української Повстанської Армії Романом Шухевичем з нагоди 60-річчя від дня його загибелі, - повідомляє «УНІАН».

Також взяли участь у мітингу-реквіємі в с. Гуків Хмельницької області на місці спалення тіла командира УПА і представники ОДА, облради та громадських організацій області.

Також заходи із вшанування Р.Шухевича відбулися в с. Заболотівка Чортківського району, де 1 березня 2009 року було встановлено та освячено пам’ятник на його честь.

У Тернополі до 17.00 на Театральному майдані проходитиме акція «Фото з генералом». Щоб привернути увагу громадян до легендарної постаті буде встановлено щит, де кожен охочий зможе зробити фото на згадку з генералом УПА. Ця акція відбуваються в рамках загальноукраїнської кампанії ОУН «Пам’ятай». Організаторами заходу є молодіжні організації “Пласт”, СУМ, «Молодіжний націоналістичний конгрес, Молода просвіта, «Тризуб» ім. С.Бандери, Товариство «Обереги».

А 7 березня у місті Бережани в місцевому краєзнавчому музеї відбудеться зустріч з дочкою легендарного генерала Марією Шухевич.

Сьогодні в Києві спілка національно-патріотичних об’єднань громадян "Українська громада Києва" проведе в центрі столиці захід до 60-річчя з дня смерті Головного командира УПА Р.Шухевича.

Р.Шухевич, голова Генерального секретаріату Української головної визвольної ради, головнокомандувач Української Повстанської Армії (1943-1950 рр.) голова Проводу організації Українських націоналістів в Україні, протягом семи років очолював антикомуністичний рух опору на західноукраїнських землях. Завдяки його непересічному політичному і військовому таланту, силі духу і характеру визвольна боротьба на українських землях мала організовані, а в перші повоєнні роки - масові форми повстанських дій. Загинув смертю героя в перестрілці зі спeцгрупою МҐБ в с.Білогорща під Львовом 5 березня 1950 року.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи