Тернопільщина вшанує 60-річчя. з дня загибелі Головного командира УПА Романа Шухевича



Шістдесятиріччя. з дня загибелі Головного командира УПА Романа Шухевича вшанують і на Тернопільщині. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Зокрема, у п’ятницю, 5 березня, делегація представників влади та громадськості краю візьме участь у мітингу-реквіємі, присвяченому 60-м роковинам загибелі Шухевича, в с.Гуків Чемеровецького району Хмельницької області на місці спалення тіла Головного командира УПА. Захід розпочнеться о 12.00 год.

Заходи з вшанування пам’яті Генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича пройдуть і в с.Заболотівка Чортківського району, де 1 березня 2009 року встановлено та освячено пам’ятник на його честь. Обласну державну адміністрацію представлятиме начальник головного управління з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації ОДА Володимир Ткач. 

Відомо, що в 1945 році Роман Шухевич перебував у цьому населеному пункті.

Також на 5 березня заплановане урочисте відкриття Меморіальної кімнати Героя України, Провідника ОУН Степана Бандери в тернопільському музеї політв’язнів та репресованих. 

Крім того, 7 березня, у м.Бережани, об 11.15 год., в церкві Святої Трійці відслужать панахиду з нагоди 60-річчя з дня загибелі генерала УПА Романа Шухевича, а о 12.30 год. в місцевому краєзнавчому музеї відбудуться зустріч з дочкою легендарного генерала  - Марією Шухевич.

До речі, молодіжні організації краю виріши провести 5 березня символічну акцію «Фото з генералом», яка відбудеться з 12.00 до 17.00 год. на Театральному майдані Тернополя.

Метою заходу є привернути увагу громадян до легендарної постаті нашої героїчної історії.

Акція відбуваються в рамках загальноукраїнської кампанії ОУН «Пам’ятай». Організаторами заходу є молодіжні організації «Молодіжний Націоналістичний Конгрес, «Тризуб» ім.С.Бандери, Спілка Української Молоді в Україні, «Пласт», «Молода просвіта», товариство «Обереги» та ГПО «Українська справа».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи