Банду, що викрала з банку понад 2 мільйони, впіймали на Прикарпатті

Правоохоронці затримали злочинне угрупування, яке шляхом обману кредиторів привласнили 2 мільйони гривень, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі МВС.

Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області викрили організовану злочинну групу з числа службових осіб однієї з філій комерційного банку та товариства з обмеженою відповідальністю, які шляхом обману кредиторів та вкладників «заробили» майже 2 мільйона 300 тисяч гривень. До складу ОЗГ увійшли директор, начальник відділу та начальник служби безпеки філії банку, а також директор згаданого товариства.

Встановлено, що керманич філії був уповноважений керівництвом Головного офісу банку змінювати, доповнювати, укладати, розривати кредитні договори в межах встановленого банком ліміту. Тобто посадовець філії без погодження з Головним банком міг надавати кредит у розмірі до 200 тисяч гривень. Користуючись таким правом, «розпорядник» вступив у злочинну змову з своїми підлеглими та іншими особами.

Так, зловмисники підшукували людей, на яких оформляли фіктивні кредитні зобов’язання, договори застави, іпотеки, та осіб поручителів по фіктивних кредитах. Також шахраї готували та підписували довідки про зарплату, видаткові накладні на товарно-матеріальні цінності, тощо. Таким чином учасниками організованої злочинної групи було укладено 19 фіктивних кредитних договорів на підставних осіб та отримано і привласнено коштів банку на суму 2 мільйона 220 тисяч гривень.

Крім цього, банкіри створили фіктивне підприємство, через яке було легалізовано майже 290 тисяч гривень.

За вказаними зловживаннями було порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) та ч.3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального Кодексу України. В ході досудового слідства було відшкодовано майже 1 млн. 250 грн., накладено арешт на майно в сумі майже 444 грн..

Наразі кримінальна справа направлена до суду.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи