Припинити незаконну забудову вимагають мешканці Івано-Франківська

Мешканці Івано-Франківська обурені незаконною забудовою на вулиці Короля Данила, - повідомляє "ТРК Вежа".

На вулиці Короля Данила перед п'ятиповерхівкою раптово викопали чотириметровий котлован. Мешканці будинку категорично проти можливого будівництва. Люди запевняють - дозволу на таке сусідство у них ніхто не запитував:

- Це будівництво не було узгоджене з жильцями нашого будинку. Воно не відповідає ніяким санітарним нормам взагалі. Якщо, не дай Бог, виникне в наому будинку пожежа, то пожежна машина не зможе сюди підїхати, бо тут майже все забудоване.

Дозвіл на будівництво у забудівника є, кажуть міські архітектори. Однак вони вважають, новобудова закладається з очевидними порушеннями. Згідно з проектом, на даному місці планувалося зведення одноповерхового магазину. Причому без підвального приміщення.

Пропонувалося також облаштувати зупинку громадського транспорту. Чиновники про факт порушення повідомили інспекцію з архбудконтролю. Саме ця установа має право зупинити будівельний процес. Міська влада, ймовірно, забере дозвіл на будівництво у недобросовісного підприємця. Цього не виключає головний архітектор міста Ігор Гаркот: "Міський голова налаштований дуже категорично. Він сказав, що якщо дійсно буде доведено відхилення від погодженої проектної документації, а це явно видно, міський голова готовий винеси це питання на засідання міськвиконкому. Про відміну будівництва цього закладу".

Мешканці цього будинку запевняють, вони не дозволять продовжувати будівництво. Під своїми вікнами люди не хочуть бачити навіть одноповерховий магазин. Натомість на цьому місці вони б хотіли звести капличку.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи