Спортивних зірок всеукраїнського масштабу виховують в Івано-Франківську

У Івано-Франківську ростуть майбутні зірки українського спорту. В цьому переконаний голова комітету фізичної культури та спорту МВК Віталій Матешко, - повідомляє "Малакава".

«За підсумками легкоатлетичного турніру «Прикарпатська зима» ми побачили багато юних спортсменів, які можуть добитися значних результатів, — каже Віталій Матешко, — Але для цього потрібно проводити подібні турніри. Якомога частіше юнакам необхідно бути у змагальному ритмі, адже тільки так спортсмен може набути необхідного досвіду. Чим більше таких турнірів, тим більше можливостей в майбутньому вийти на хороші результати».

Віталій Матешко впевнений, що завдяки піклуванню з боку держави на Прикарпатті можна виховати багато чемпіонів.

«Є багато перспективних хлопців, — говорить Віталій Матешко, — Перш за все у метанні молота. Через пару років вони виграватимуть Чемпіонати України. Також є юнаки, що подають надії в бігу на довгі (400 та 800 метрів) дистанції та спринті».

За словами Віталія Матешка, не обов’язково ті, хто в юному віці є переможцями численних змагань стають майбутніми зірками.

«Не важливо, що франківські спортсмени на «Прикарпатській зимі» здобули не так багато призових місць. За статистикою, більшість майбутніх зірок спорту в дитинстві займали 6-8 місця, — розповідає «Малакаві» Віталій Матешко, — Все залежить від бажання, спортивної волі ну й, звичайно, умов. Я ще раз наголошу, що в нашому краї виростають майбутні зірки спорту. Але все ж їм необхідна допомога».

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи