Спортивних зірок всеукраїнського масштабу виховують в Івано-Франківську

У Івано-Франківську ростуть майбутні зірки українського спорту. В цьому переконаний голова комітету фізичної культури та спорту МВК Віталій Матешко, - повідомляє "Малакава".

«За підсумками легкоатлетичного турніру «Прикарпатська зима» ми побачили багато юних спортсменів, які можуть добитися значних результатів, — каже Віталій Матешко, — Але для цього потрібно проводити подібні турніри. Якомога частіше юнакам необхідно бути у змагальному ритмі, адже тільки так спортсмен може набути необхідного досвіду. Чим більше таких турнірів, тим більше можливостей в майбутньому вийти на хороші результати».

Віталій Матешко впевнений, що завдяки піклуванню з боку держави на Прикарпатті можна виховати багато чемпіонів.

«Є багато перспективних хлопців, — говорить Віталій Матешко, — Перш за все у метанні молота. Через пару років вони виграватимуть Чемпіонати України. Також є юнаки, що подають надії в бігу на довгі (400 та 800 метрів) дистанції та спринті».

За словами Віталія Матешка, не обов’язково ті, хто в юному віці є переможцями численних змагань стають майбутніми зірками.

«Не важливо, що франківські спортсмени на «Прикарпатській зимі» здобули не так багато призових місць. За статистикою, більшість майбутніх зірок спорту в дитинстві займали 6-8 місця, — розповідає «Малакаві» Віталій Матешко, — Все залежить від бажання, спортивної волі ну й, звичайно, умов. Я ще раз наголошу, що в нашому краї виростають майбутні зірки спорту. Але все ж їм необхідна допомога».

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи