Львівські курсанти стажувалися в Тернополі



Впродовж двох тижнів курсанти-третьокурсники факультету ракетних військ і артилерії академії Сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного стажувалися в 11-й окремій гвардійській артбригаді 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, що на Тернопільщині, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.


Ця військова частина, без перебільшення, є однією з кращих в армійському корпусі. Наявність підготовленої матеріально-технічної бази й добрих фахівців, які можуть розповісти про можливості техніки та озброєння і поділитися практичним досвідом, дозволило ефективно працювати із молоддю.
За словами керівника стажування – старшого викладача кафедри наземної артилерії академії підполковника Олександра Вахніна, який протягом всього цього часу перебував в артилерійській бригаді разом із 18-ма курсантами, перше випробування військами третьокурсники слали достойно.
«На Тернопільщині курсанти стажувалися на сержантських посадах. До їхніх обов’язків входило проведення тренувань з особовим складом строкової служби та військовослужбовцями за контрактом. Уже на цьому стажуванні їх випробовували у якості командирів. І хоча підлеглих у третьокурсників було не так багато, але вже зараз вони усвідомили, що від умілого командира залежить виконання поставленого завдання. Здобуті навички пригодяться їм у майбутньому, коли керуватимуть більшими підрозділами», – наголосив підполковник Олександр Вахнін.
Про особливе ставлення керівництва вузу до військового стажування свідчить і той факт, що на практичні заняття зі спеціальної підготовки в Тернопіль прибув начальник факультету ракетних військ і артилерії академії Сухопутних військ половник Сергій Свідерок. Він разом із командиром 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади полковником Сергієм Корнійчуком спостерігав за роботою курсантів і залишився задоволеним побаченим.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи