За минулий рік Львівська залізниця зазнала пів мільярда гривень збитків

За підсумками 2009 року Львівська залізниця лише від приміських перевезень зазнала збитків на суму 510 мільйонів гривень, - повідомляє "news.if.ua".

Цієї суми вистачило б, щоб придбати 9 нових електропоїздів або капітально відремонтувати 73. Також за цей кошт можна було здійснити закупівлю або капітальний ремонт тисяч моторних колісних пар, колісних пар вагонів, тягових двигунів, генераторів тощо. А якщо врахувати ще й збитки від пасажирських перевезень, то магістраль могла б суттєво оновити парк рухомого складу. Однак, через непродуману економічну політику держави і недотримання чинного законодавства, це залишається лише мрією як пасажирів, так і самих залізничників.

Загалом, на сьогодні, перевезення пасажирів у межах Львівської магістралі здійснюють 166 пар приміських потягів. Як засвідчили перевірки, значна кількість поїздів є малозаселеними, що лише сприяє росту збитковості приміських перевезень. У той же час упродовж минулого року зросла кількість звернень від громад сіл, селищ та міст, а також органів місцевого самоврядування про введення додаткових рейсів дизель- та електропоїздів на окремих напрямках.

Відтак Львівська залізниця вже з першого березня на території усіх семи областей Західної України, які вона охоплює, розпочне моніторинг населеності дизель- та електропоїздів і логістику напрямків. За їхніми результатами, згідно з рішенням керівництва і трудового колективу залізниці, поїзди із заселеністю менше 30% будуть скасовані або курсуватимуть лише в окремі дні.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи