У Тернополі приміські та міжміські маршрути перевантажують дороги міста та спричинюють затори



У Тернополі спостерігається проблема перевантаження доріг міста, яка, зокрема, спричинена із значним зростанням  загальної кількості автотранспорту за останні роки. Крім того, перевізники Тернопільського району не дотримуються схеми проїзду вулицями обласного центру, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Під керівництвом міського голови Тернополя Романа Заставного відбулась нарада щодо впорядкування руху маршрутних автобусів приміського сполучення через вулиці міста за участю представників головного управління розвитку інфраструктури Тернопільської облдержадміністрації, відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, відділу організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг управління ДАІ УМВС України в Тернопільській області, обласного відділення Головавтотрансінспекції, керівників транспортних підприємств та спеціалістів управління транспорту та зв’язку міської ради.

Зокрема, міський голова зосередив увагу на проблемах недотримання перевізниками Тернопільського району схеми проїзду приміськими автобусами вулицями міста, що спричиняє їх перевантаження та затори на дорогах, ігнорування районною та обласною держадміністраціями впорядкування проходження приміських та міжміських маршрутів вулицями Тернополя та вказав на необхідності вивчення можливості передачі окремих приміських маршрутів Тернопільського району в підпорядкування виконавчому комітету міської ради, а також  вжиття заходів органами влади щодо виконання відповідних рішень виконкому.

 «Одночасне проходження по одному й тому ж маршруту міського та приміського транспорту спричиняє значне перевантаження вулиць міста, - зазначив під час наради Роман Заставний. – Тому буде доцільним, напевно, обговорити питання створення єдиної мережі громадського транспорту для міста та прилеглих сіл Тернопільського району, а відповідно, вивчити можливість об’єднання міської і приміської транспортних мереж з юридичної точки зору».

У ході наради представники Державної автоінспекції проінформували про існуюче проблемне перевантаження доріг міста, в тому числі, у зв’язку із значним зростанням  загальної кількості автотранспорту за останні роки, що вкотре доводить  необхідність змін транспортної мережі.

За словами Романа Заставного,  відповідним органам слід проконтролювати дотримання схеми руху, затвердженої виконавчим комітетом Тернопільської міської ради, згідно з якою приміські та міжміські автобуси повинні їхати в межах Об’їзної дороги – до приміської автостанції та автовокзалу, та гостро поставити питання про притягнення до відповідальності перевізників, які порушуватимуть схему проїзду вулицями міста – у відповідності до чинного законодавства.

 «Місто має можливість забезпечити транспортним сполученням наближені села Тернопільського району, - зауважив міський голова Тернополя, - за умови погодження цього питання  обласною та районною державними  адміністраціями, а також сільським радами».

Учасники наради дійшли спільної думки щодо подальшого вироблення єдиної стратегічної позиції владою району, області та міста задля досягнення компромісу у розв’язанні проблеми транспортної мережі.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи