Голандські спеціалісти роздаватимуть окуляри потребуючим в Івано-Франківську

Офтальмологічну допомогу: діагностування та видачу окулярів для потребуючих громадян Прикарпаття надаватимуть голандські фахівці з місії Евіденте, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Допомогу надаватимуть на базі благодійного християнського фонду «Солідарність» впродовж трьох днів 19-20 квітня 2010 (понеділок-вівторок) з 09:00 до 17:00.

Прийом буде вести одночасно пять фахіців офтальмологів з Голандії. За два дні заплановано оглянути 240 людей з соціально-незахищених сімей.

«Підготовку до приїзду голандських фахівців ми вже розпочанаємо від сьогодні, - каже голова БХФ «Солідарність» Андрій Микитин. – Кожної середи о 16.00 будемо вести прийом зацікавлених керівників благодійних, релігійних та соціально-допомогових організацій з метою відлагодження роботи з клієнтами та сладання списків бажаючих безкоштовно отримати офтальмологічну допомогу».

Впродовж місії експерти-окулісти з Голандії проведуть обстеження зору пацієнтів. Якщо можна буде покращити зір, забезпечивши кращі або спеціальні окуляри, спеціалісти випишуть рецепт, згідно з яким у Голландії виготовлять дані замовлення.

Після повернення до Нідерландів Евіденте безкоштовно передасть нові окуляри установам-учасникам для роздачі пацієнтам, що пройшли обстеження. Процес виготовлення, транспортування і розмитнення вантажу триватиме 3-4 місяці

Фонд місії Евіденте, головою якого є Жак Тайндер, уже понад 40 років допомагає людям із проблемами зору в різних країнах світу. Спеціалісти фонду побували вже у 23 країнах та змогли безкоштновно допомогти багатьом тисячам людей із вадами зору.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи