Правоохоронці ловлять студентів-нелегалів у Львові, Ужгороді та Чернівцях



Прикордонники спільно з працівниками МВС та СБУ розпочали операцію під назвою «Студент» у західному регіоні, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Операція розпочалась 10 лютого і триватиме до кінця місяця.

Під час операції здійснюються перевірки вищих навчальних закладів Ужгорода, Чернівців та Львова для виявлення серед іноземних студентів порушників правил перебування на території України.

Правоохоронці також перевіряють, чи дійсно іноземні студенти перебувають за місцем навчання, оскільки існує практика, коли іноземці отримують студентську візу, приїжджають до України, але надалі їх шлях пролягає не у ВНЗ, а до кордонів з країнами Євросоюзу.

У 2008 році за спробу порушення кордону України студентами українських вищих навчальних закладів, переважно київських та зі Східної України, було затримано 15 осіб, а у 2009 році — вже 39 осіб.

В ході такої ж операції, яка була проведена у 2009 році, було з’ясовано, що з числа студентів, які в’їхали в Україну, не прибуло до місця навчання  314 студентів, з них 149 осіб з країн міграційного ризику. 

В більшості потенційними порушниками законодавства з прикордонних питань є вихідці з країн міграційного ризику —  Південно-Східної Азії та Африки.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи