Рятувальний штаб на випадок ускладнення погодних умов утворено на Прикарпатті

З метою організації аварійно-рятувальних робіт під час ускладнення погодних умов зимового періоду та можливої весняної повені утворено обласний штаб, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Відповідне розпорядження № 76 підписав голова ОДА Микола Палійчук.
Очолив штаб перший заступник голови ОДА Юрій Бодоряк.
Штабу доручено організувати моніторинг змін погодних умов, ситуації на мережах життєзабезпечення та автодорогах області, безпосередньо здійснювати координацію аварійно-відновлюваних робіт у разі їх виникнення та виділяти в установленому порядку матеріали з обласного матеріального резерву для забезпечення аварійно-рятувальних робіт.
Крім того, службу автодоріг області зобов’язано забезпечити готовність дорожньої техніки до розчистки автомобільних доріг; вирішити в 2010 році питання виготовлення снігозахисних щитів, посадки лісозахисних смуг та перенесення ділянок доріг, на яких під час хуртовин найчастіше утворюються снігові замети.
Також доручено здійснити окремі заходи наступним структурним підрозділам ОДА:
- головному управлінню охорони здоров’я (організувати надання медичної допомоги потерпілим);
- головному управлінню МНС України (підготувати пункти обігріву потерпілих і рятувальників, забезпечити готовність інженерної техніки);
- управлінню житлово-комунального господарства (забезпечити розчистку і підсипку вулиць, комунальних доріг та вивіз снігу з населених пунктів та ін.).
Координацію робіт та узагальнення інформації про виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця – управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи