Реорганізувати водопостачання Івано-Франківська допоможуть спеціалісти з Німеччини

В рамках партнерства Івано-Франківська і Дрездена,наше місто може отримали нову модель водопостачання, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі міськвиконкому.

9 лютого на запрошення міського голови Віктора Анушкевичуса та керівництва КП „Водоекотехпром” Івано-Франківськ відвідала делегація Дрезденського комунального водопостачального підприємства Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ в рамках проекту «Німецько-українського партнерства у сфері водного господарства».
Наприкінці минулого року делегація міста Івано-Франківська на чолі з міським головою Віктором Анушкевичусом відвідала німецьке місто Дрезден у рамках цього проекту. Результатом відвідин Дрездена та перемовин між КП «Івано-Франківськводоекотехпром» та підприємством з водовідведення Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ стала співпраця у сфері покращення та впровадження інновацій у роботі івано-франківського підприємства.
Підприємство з водовідведення міста Дрездена Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ розпочало свою роботу в той час, коли очисні споруди міста Дрезден були зруйновані. Завдяки своїй роботі, цьому підприємству вдалося відновити водопостачання та водовідведення Дрездена, а також побудувати нові очисні споруди, які врятували від забруднення води ріки Ельби.
В Івано-Франківську директор підприємства з водовідведення міста Дрездена Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ Ґунда Рьостель презентувала модель публічного приватного партнерства (ППП), яка була впроваджена у роботу в Дрездені у 2003 році. Результатом співпраці між приватним та комунальним партнерами, яку передбачає ППП-модель, є модернізація технологій та покращення наданих послуг.
За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, ідея партнерства в ППП-моделі його дуже зацікавила, адже умови співпраці передбачають: інвестиції; збереження робочих місць; тарифну політику, що контрольована владою. Результат вищеперелічених вимог – надання якісних послуг.
Крім цього, Віктор Анушкевичус зазначив, що дуже важливим є екологічний аспект ППП-моделі. Будівництво сучасних ефективних очисних споруд допоможе врятувати річки від забруднення та запобігти екологічному лиху.
Підприємство Штадтентвессерунґ Дрезден ҐмбХ обмінюється досвідом впровадження ППП-моделі на підприємствах водовідведення 9 українських міст, в тому числі й з івано-франківським КП «Водоекотехпром». Ґунда Рьостель вважає, що презентовану нею модель публічного приватного партнерства цілком реально втілити в життя і в Івано-Франківську. Саме тому, очолюване нею підприємство, зацікавлене в подальшій співпраці з нашим містом.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи