На відпочинок до «Артеку» вирушило 50 дітей з Тернопільщини



На відпочинок до «Артеку» поїхали 50 тернополян, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.





Як повідомили в головному управлінні з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, путівки придбані за рахунок коштів державного бюджету.


Завдяки цьому в міжнародному дитячому центрі «Артек» зможуть відпочити 44 дитини-сироти та дитини, позбавлені батьківського піклування, 4 дитини із багатодітних та малозабезпечених сімей, 2 творчі та талановиті дитини.
Триватиме зміна до 27 лютого, а її темою буде девіз: «Я і Україна: рідна мова».

До речі, це перша зміна ювілейного артемівського року, адже в 2010 відома дитяча здравниця відзначає своє 85-ліття.  

Вперше за останнє десятиліття  в зимову зміну дитячий центр приймає максимально можливу кількість дітей – 1800 хлопчиків і дівча. Працюватимуть  всі  5 таборів цілорічної дії: «Морський», «Янтарний», «Кришталевий», «Кипарисовий», «Блакитний».

Про вибір тематики зміни повідомили у прес-службі МДЦ: «У багатонаціональній Україні поряд з державною українською звучать більше 120 мов різних народів, які проживають  у всіх її регіонах. У всі часи «Артек» культивував шанобливе відношення до традицій і мови представників різних  національностей, тут  звучить не лише українська, але і  російська, кримсько-татарська, молдавська, болгарська, грецька,  а також мови інших   народів і народностей».

Програма зміни «Я і Україна: рідна мова» побудована так, щоб дитина в ігровій формі,  подорожуючи по сторінках «Енциклопедії рідної мови»,   збагачувала і удосконалювала свої знання  рідної мови, творила на рідній мові,  і в той же час  знайомилася  з  мовами  інших народів.

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, в рамках першої зміни в «Артеку» відбудеться відкриття Міжнародного дитячого літературного фестивалю «Вітер змін», де буде презентований альманах «Казковий «Артек», до якого  увійдуть кращі   творчі роботи артеківців, створені впродовж таборовїзміни  юними поетами, письменниками,  художниками. 

Програма літературного фестивалю подарує її юним учасникам творчі зустрічі з сучасними дитячими письменниками і книговидавцями.

Яскравою подією для всіх артеківців стане  фестиваль театральних прем'єр «Вітер змін» з дитячими постановками улюблених літературних творів. 

Завершиться зміна загальним гала-концертом, в якому будуть представлені кращі творчі номери, виступлять переможці  пісенних, танцювальних, театральних, поетичних конкурсів.

 

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи