Бухгалтер львівського держпідприємства організувала незаконне відшкодування 618 тис. грн. ПДВ



Головний бухгалтер одного з державних підприємств Львівщини організувала незаконне відшкодування ПДВ на суму 618 тис. грн., —  повідомили кореспондента „ОстроВ” у відділі взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Працюючи на посаді головного бухгалтера одного з державних підприємств Львівщини за період з травня 2005-го до квітня 2006 року громадянка В. неправомірно збільшила податковий кредит підприємства з бухгалтерського та податкового обліку. Це дало можливість безпідставно отримати з державного бюджету кошти у вигляді бюджетної заборгованості з ПДВ на суму 618 тис. грн.

Злочинні дії завдали збитків також і юридичній особі у вигляді застосованих штрафних санкцій за несплату податку з доходів іноземних юридичних осіб на суму більше 140 тис. грн.

Слідчим відділом податкової міліції ДПА у Львівській області завершено досудове слідство у кримінальній справі щодо громадянки В., яка вчинила злочин, передбачений ч. 2 ст. 367 КК України. Прокуратурою затверджено обвинувачення, справа скерована до суду.

За вчинення цього злочину екс-бухгалтеру загрожує позбавлення волі до 5 років.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи