У Тернополі за борги відключили світло податковій, облраді, обладміністрації та декільком школ



Майже цілий день пробули вчора, 28 січня, без струму працівники «білого дому». Окрім цього, ВАТ «Тернопільобленерго» за борги знеструмило 27 січня ще ДПА, школи, ряд інших бюджетних і приватних установ. Такої масштабної боротьби з боржниками не було вже давно, - повідомляє «Тернопільська правда».

Масове відключення у ВАТ «Тернопільобленерго» пояснюють значним боргом. Зокрема, лише бюджетні установи заборгували за січень понад 3,1 млн грн. Для прикладу, «білий дім» заборгував 59,434 тис. грн., державна податкова адміністрація – 22,535 тис. грн., , міська санепідемстанція – 3,9 тис. грн., ЗОШ №10 – 3,7 тис. грн., ЗОШ, №19 – 3,461 тис. грн., ЗОШ №5 – 2,463 тис. грн., ЗОШ №7 – 1,27 тис. грн.

Усім боржникам попередньо було розіслано попередження, що якщо вони не розрахуються з боргами, їм буде відключено електропостачання. В «Тернопільобленерго» зауважили, що постановою Кабміні передбачено, що бюджетні установи мають розраховуватися за отримані послуги не пізніше 25 числа кожного місяця, енергетики ж дали час боржникам до 27 січня.

Як наслідок, від обласної ДПА надійшли кошти, з «білого дому» енергетикам показали платіжки. І хоча кошти на рахунок обленерго ще не надійшли, після цього в облраді та обладміністрації близько 16 год струм також підключили. Як власне і школам, хоча не всі з них до вчорашнього дня розрахувалися з боргами. Але міське управління освіти взяло на контроль це питання і найближчим часом вони зобов’язалися розрахуватися.

Загалом же 27 січня енергетики знеструмили за борги 26 установ. Наразі енергопостачання не відновлено у школі №5 м. Тернополя.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи