Підписано Протокол про підготовку проекту Угоди щодо регіонального розвитку Тернопільщини



Підписано Протокол намірів про підготовку проекту Угоди щодо регіонального розвитку Тернопільської області, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Церемонія підписання цього документа відбулася сьогодні, 29 січня, за участі Міністра економіки України Богдана Данилишина, голови облдержадміністрації Юрія Чижмаря, голови обласної ради Олексія Кайди. 

Кабінет Міністрів України, Тернопільська обласна державна адміністрація і Тернопільська обласна рада, з метою узгодження діяльності сторін щодо вирішення проблемних питань області та здійснення спільних заходів з реалізації в регіоні Державної стратегії регіонального розвитку до 2015 року та Стратегії регіонального розвитку Тернопільської області на період до 2015 року, домовилися підписати цей протокол намірів про підготовку проекту угоди щодо регіонального розвитку Тернопільської області на п'ять років.

З метою вирішення першочергових проблемних питань соціально-економічного розвитку Тернопільської області сторони домовилися в тримісячний термін здійснити вичерпні заходи щодо розв’язання проблем розвитку регіону:

Міносвіти – забезпечити виконання постанови Кабінету Міністрів України від 1 липня 2009 року №668 «Про затвердження Порядку використання у 2009 році коштів Стабілізаційного фонду на придбання шкільних автобусів для перевезення учнів загальноосвітніх шкіл, що проживають у сільській місцевості» шляхом поставки Тернопільській області 24 автобусів;

Мінфіну - з метою завершення відновлювальних робіт із ліквідації наслідків стихії, що мала місце 23-27 липня 2008 року в Тернопільській області, забезпечити фінансування погашення заборгованості підрядним організаціям області за фактично виконані у 2008 році роботи в сумі 14 млн. гривень.

Мінфіну, Державна податкова адміністрація - забезпечити в погашення заборгованості з відшкодування ПДВ ТОВ «СЕ Борднетце - Україна» в сумі 10 млн. гривень.

Також досягнуто домовленості щодо передбачення в Угоді таких пріоритетних напрямів економічного та соціального розвитку: підвищення інвестиційної привабливості; розвиток високопродуктивного агропромислового комплексу; розвиток інфраструктури населених пунктів.

Сторони погодилися, що в Угоді повинні бути спільно визначені: заходи з реалізації кожного пріоритетного напряму із зазначенням строків та очікуваних результатів; порядок, обсяг, форма та строки фінансування заходів за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших джерел; порядок здійснення постійного моніторингу та оцінки досягнення результатів; інші положення відповідно до статті 4 Закону України “Про стимулювання розвитку регіонів”.

Фінансування Угоди здійснюватиметься за рахунок державного та місцевих бюджетів, а також інших джерел, визначених у встановленому порядку відповідно до законодавства.

Підготовку проекту Угоди здійснюватимуть Тернопільська обласна рада разом з Тернопільською обласною державною адміністрацією.

Сторони домовилися, що під час підготовки проекту Угоди  проводитимуться спільні консультації з розв'язання проблем, що виникатимуть, обмін необхідною інформацією, яка стосується проекту угоди.

Під час підготовки проекту Угоди можуть утворюватися робочі та експертні групи, до роботи яких залучатимуться в установленому порядку фахівці з будь - яких питань.

Строк підготовки та узгодження проекту Угоди становить шість місяців з моменту підписання протоколу намірів.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи