Карантин завершився на Прикарпатті

Заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь повідомила, що карантин можна вважати завершеним, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

На брифінгу, який проводився 20 листопада, вона наголосила, що з початком учбового процесу в навчальних установах області буде проводитися моніторинг рівня захворюваності. «Якщо кількість тих, хто захворів у якомусь закладі освіти, перевищуватиме 20%, йти мова про запровадження там карантину». До процесу попередження нового сплеску захворюваності серед дітей, на думку Зої Олексіївни, повинні підключитися в першу чергу батьки та педагоги. Вони, щоденно спостерігаючи за самопочуттям дітей, можуть вчасно ізолювати хворих і не допустити поширення вірусу в колективі. Допоможуть в цьому і лікарі-інтерни другого року навчання, які працюватимуть в тих навчальних закладах, де є значна кількість дітей.
Характеризуючи епідемічну ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день, Зоя Ціхонь зазначила, що упродовж минулої доби було госпіталізовано 120 хворих. У реанімації наразі перебуває 41 особа (15 дітей та 26 дорослих). Штучну вентиляцію легень проводять чотирьом вагітним жінкам.
Загалом же з початку епідемії захворіли 110 140 мешканців Прикарпаття, 8 181 хворого було госпіталізовано, 5 448 вже виписано. Найвищий рівень захворюваності спостерігався у м.Івано-Франківську та Косівському районі.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи