У Тернополі відмінено карантин: з 23 листопада відновлюється навчання в освітніх закладах



23 листопада відновлюється навчання в освітніх закладах Тернополя. Відповідне рішення прийняла міська надзвичайна протиепідемічна комісія м. Тернополя на своєму засіданні, яке відбулось сьогодні під головуванням заступника міського голови з соціальних питань Романа Легкого, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Як повідомив головний державний санітарний лікар м. Тернополя Володимир Паничев, станом на 19 листопада, інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип у місті складає 54,16 хворих на 10 тис. населення (цього ж дня у минулому році – 63,66).

Відтак, за його словами, динаміка зниження рівня захворюваності, що спостерігається на території Тернополя упродовж відповідного періоду, покращення епідеміологічної ситуації, та, власне, закінчення терміну дії карантину, оголошеного на державному рівні є підставою припинити обмежувальні заходи щодо роботи навчальних закладів та інших суспільних установ.

Головний державний санітарний лікар м. Тернополя також підкреслив, що повернення у місто великої кількості студентів, учнів однозначно призведе до зростання рівня захворюваності, тому у навчальних закладах слід і надалі зберігати протиепідемічний режим.

В. Паничев вкотре наголосив на необхідності посиленої уваги кожного мешканця до свого здоров’я. «Епідемії на території міста немає, але пандемія каліфорнійського грипу триває і нам потрібно навчитися жити й працювати в цих умовах, - зазначив Володимир Олександрович. – Коли не буде протиепідемічного режиму, вірус може реально відновитися, відтак кожному слід особливо дбати про здоров’я, дотримуватись правил гігієни, здійснювати профілактичні заходи».

За його словами, ефективним засобом профілактики грипу є вакцинація. На разі законодавство України не передбачає державного фінансування щеплення населення проти даного виду захворювання і це є справою самих громадян, керівників підприємств, місцевої влади тощо.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи