На Тернопільщині обговорювали безпеку медпрацівників: у 71% був діагноз грип та пневмонія



Сьогодні відбулась селекторна нарада, в якій взяли участь також представники головного управління охорони здоров’я ОДА, розглянули динаміку захворюваності на грип та ГРВІ серед медичних працівників, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.


Так, станом на 16 листопада 2009 року захворіло 26 тисяч медичних працівників (2,4% від загальної кількості хворих). Найбільший відсоток хворих медиків спостерігається в Чернівецькій області -  8,3%, Тернопільській – 7,2%, Івано-Франківській – 6,8%, Львівській – 5,8%.

Відсоток госпіталізованих серед загальної кількості хворих медпрацівників – 7%, тоді як серед загальної кількості хворих – 5%. Найбільшу кількість медпрацівників госпіталізовано в Кіровоградській області.

Відсоток виписаних з діагнозом грип та пневмонія серед медпрацівників становить 71%, тоді як серед всього населення цей показник становить 31,3%, що свідчить про більш важкий перебіг захворювання саме серед медпрацівників.

Тривожна статистика стала поштовхом до обговорення на селекторній нараді питання дотримання протиепідемічного режиму в лікувально-профілактичних закладах та заходах щодо захисту медпрацівників, які надають медичну допомогу хворим на грип та ГРВІ під час епідемії.

Міністр охорони здоров’я України Василь Князевич звернувся до регіонів та наголосив на особистій відповідальності завідуючих медичних закладів за безпеку медпрацівників та дотримання ними протиепідемічного режиму. “Кожен конкретний випадок важкого захворювання чи смерті медичного працівника буде ретельно вивчатися та досліджуватися комісією МОЗ та мною особисто», - наголосив Василь Князевич.

Він також повідомив, що найближчим часом продовжить поїздки регіонами і це питання буде жорстко контролюватися. Міністр наголосив на подеколи особистому недбальстві медиків та закликав всю медичну громаду відповідально поставитись до рекомендацій епідеміологів. Василь Князевич звернувся до санслужб на місцях з вимогою здійснити ретельну перевірку всіх медичних закладів на предмет дотримання санітарних норм під час епідемії грипу.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи