Чи дотримується карантин в районах Прикарпаття перевірить спеціальна комісія

Спеціальні групи, створені з числа працівників санепідемстанцій, головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, перевірятимуть в районах та містах області дотримання карантинних заходів, дії органів місцевої влади щодо подолання епідемії, забезпечення пацієнтів медикаментами та засобами індивідуального захисту, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації.

Зараз вирішується питання щодо продовження або ж призупинення карантинних заходів у навчальних закладах. «Згідно доручення надзвичайної протиепідемічної комісії це питання обговорюється територіально. Міста й райони повинні приймати рішення, виходячи з рівня епідемічного порогу, - наголосила Зоя Олексіївна. – У четвер проводитиметься засідання обласної протиепідемічної комісії, після чого усе й стане відомо».
У разі припинення карантину головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації в навчальних закладах області буде проводитися активна роз’яснювальна робота щодо попередження захворювання на грип та ГРВІ, до якої залучатимуться лікарі-інтерни другого року навчання.
Зоя Ціхонь наголосила, що після хвороби відновлювальний процес у дитини може тривати й до трьох місяців. Однак підкреслила, що термін, протягом якого організм повністю відновлюється, для кожної людини є індивідуальним. "Упродовж цього періоду організм ослаблений і вразливий. Це варто враховувати педагогам і не перевантажувати дітей під час навчального процесу", – зауважила вона.
Також Зоя Олексіївна зазначила, що зменшується кількість госпіталізованих. За останню добу на лікування в медичні заклади області поступило 140 людей, в тому числі 62 дітей.
Крім цього, З.Ціхонь повідомила, що в області не зафіксовано захворювання на “каліфорнійський” грип. Натомість виявлено три штами грипу – “Соломонові острови”, “Бріз-бенд” і “А H1SW1”.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи