Про часткове знаття карантину просить головного санітарного лікаря України НПК Тернополя



Тернопільська обласна НПК просить головного санітарного лікаря України дозволити відновити навчання в школах та вузах області, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Про це сьогодні розповів заступник голови облдержадміністрації, голова надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації Федір Шевчук.

Як повідомив Федір Шевчук, сьогодні відбулося  засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації, на якому було заслухано інформації головного державного санітарного лікаря області, головного управління охорони здоров’я ОДА,  управління охорони здоров’я Тернопільської міської ради,   головного санітарного лікаря Тернополя, а також голови Асоціації інфекціоністів України, професора Михайла Андрейчина щодо епідемічної ситуації із захворюваності людей на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип в області.

 Відтак комісія прийшла до висновку, що рівень захворюваності в області протягом останнього тижня на грип та ГРВІ дає можливість ставити питання про послаблення  картинних заходів, введених  постановою Кабінету міністрів України від 30 жовтня. Тому комісія доручила головному санітарному лікарю області  вийти з клопотанням до головного державного санітарного лікаря України щодо часткового зняття картинних заходів в Тернопільській області, а саме – відновлення роботи дошкільних, загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, а також речових ринків області.
 Водночас, за словами голови державної надзвичайної протиепідемічної комісії при облдержадміністрації,  комісія вирішила з метою недопущення нових спалахів поширення захворюваності на грип та ГРВІ продовжити обмеження щодо масових розважальних заходів, а також продовжити здійснення необхідних протиепідемічних заходів, зокрема дезинфекції громадського транспорту.

Комісія також доручила управлінню освіти і науки, головному управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації, обласній СЕС вжити необхідних заходів для підготовки дошкільних та освітніх закладів до відновлення роботи. Зокрема, йдеться про дезинфекційну обробку приміщень, встановлення належного температурного режиму,  залучення  необхідної кількості медичних працівників для медичного обстеження дітей у дитсадках та школах.

Як наголосив Федір Шевчук, на засіданні комісії було напрацьовано відповідні алгоритми здійснення усіх підготовчих заходів, які будуть відображені в наказах головного управлінню охорони здоров’я та управління освіти і науки облдержадміністрації, обласної санітарно-епідеміологічної служби.

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи