На Тернопільщині відновлено осінній призов



Після більш ніж двотижневої перерви, пов’язаної зі складною епідеміологічною обстановкою, від сьогодні, 18 листопада в регіоні відновлено відправку призовників до Збройних Сил та інших військових формувань України, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Призов проводиться в рамках призовної кампанії «Осінь-2009». Цієї середи лави української армії поповнять 50 тернополян, у четвер – 41, а в п’ятницю – 46.
Загалом, за словами начальника відділу обліково-призовної роботи – заступника Тернопільського обласного військового комісара з призову підполковника Олега Денисюка, за цей та наступний тиждень до війська буде відправлено 221 призовник, що становить 35 відсотків від плану.

«Якщо не буде форсмажорних обставин, то до кінця наступного тижня плануємо повністю закінчити відправку призовників до армії та в цілому завершити осінню призовну кампанію», – повідомив підполковник Олег Денисюк.
Він також зазначив, що у військо будуть відправлені лише здорові юнаки. У день відправки на збірному пункті Тернопільського облвійськкомату медики поміряють призовнику тиск та температуру. Його оглянуть терапевт, дерматолог та старший офіцер відділу призову.
Крім того, з метою попередження та недопущення розповсюдження гострих респіраторних вірусних інфекцій, кожного призовника планують забезпечити профілактичними масками. Заявку на отримання 300 індивідуальних засобів захисту відправлено в головне управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації. Також на обласному збірному пункті буде обмежено контакт призовників з родичами та зменшено кількість і тривалість шикувань.
Слід відзначити, що восени з регіону, в рамках призовної кампанії, планується відправити до армії 620 тернополян.

 

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи