На Тернопільщині відбулось засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії



Відбулось чергове засідання міської надзвичайної протиепідемічної комісії м. Тернополя, на якому йшлося про епідеміологічну ситуацію в обласному центрі, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Голова комісії, заступник міського голови з соціальних питань Роман Легкий наголосив на своєчасності та доцільності заходів, проведених, зокрема, міською санепідемстанцією з метою запобігання і боротьби із ГРВІ та грипоподібними інфекціями на території Тернополя.

Як повідомив заступник головного державного санітарного лікаря м. Тернополя Анатолій Полішук, станом на 18.11.2009 р. у місті інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип становить 63,89 випадків на 10 тис. населення. За його словами, епідемічна ситуація в обласному центрі оцінюється як нестійка. Водночас, окремі установи, заклади і організації не виконують рішення НПК щодо дотримання протиепідемічних заходів.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Василь Бліхар наголосив, що сьогодні найбільше хвилює велика кількість порушень санепідрежиму. «Якщо зараз протиепідемічні заходи виконуються неналежно, то в умовах, коли ми відновимо навчання у школах та вишах, захворюваність на ГРВІ та грип може суттєво зрости», - підкреслив Василь Євгенович.

Стосовно питання проведення щеплень, заступник головного державного санітарного лікаря м. Тернополя зазначив, що до нашого міста централізовано вакцина проти грипу не надходила. Водночас міська СЕС подала в обласну санепідемстанцію розрахунки потреб вакцини, необхідної для щеплення т.зв. груп ризику.

Комісія, серед іншого, вирішила скасувати рішення про припинення роботи промислових ринків Тернополя (із збереженням протиепідемічного режиму). Керівників установ, закладів, організацій, підприємств всіх форм власності зобов’язано дотримуватись вимог рішень НПК, а також взяти до відома Постанову головного державного санітарного лікаря України щодо вакцинації населення проти грипу в т.ч. пандемічного.

Також вирішено забезпечити проведення профілактичної дезінфекції в приміщеннях ринку «Партнер», виконання постанови головного державного санітарного лікаря м. Тернополя про тимчасову заборону роботи магазину «Баку», виконання рішень НПК щодо припинення діяльності стихійних ринків та стихійної вуличної торгівлі на території міста.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи