Сміттєсортувальну лінію Тернопільщина може отримати безкоштовно



Тернопільщина може безкоштовно отримати сміттєсортувальну лінію, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

«Кабінет Міністрів України опрацьовує технічні питання безкоштовної передачі в розпорядження комунальних служб м.Тернополя сміттєсортувальної лінії з м.Івано-Франківськ», – повідомив голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь.

Керівник області зазначив, що фахівці Тернопільської міської ради виїжджали у  сусідню область, оглянули лінію та зробили висновок щодо її придатності для потреб нашого обласного центру.

Виходячи з того, що рішенням сесії Тернопільської обласної ради від  20 серпня   передбачалось виділити комунальному підприємству Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» 2 млн. гривень на придбання лінії для сортування сміття, а також, з огляду  на можливість безкоштовного отримання такої лінії, Юрій Чижмарь звернувся до голови обласної ради Олексія Кайди з проханням зупинити процедуру придбання технологічного обладнання.

Голова ТОДА пропонує повернутися до розгляду даного питання у грудні 2009 року, після остаточного узгодження з Кабінетом Міністрів України питання передачі області на безоплатній основі зазначеної лінії.

«Обласна державна адміністрація неодноразово звертала увагу на гостру нестачу коштів для фінансування соціально значущих заходів. Зокрема, в області існує гостра потреба у виділенні коштів на лікування хворих з нирковою недостатністю. Крім того, в числі об’єктів, які потребують термінового фінансового забезпечення бюджетними коштами є дві школи Бучацького  та Зборівського районів. Гроші потрібні й на погашення заборгованості по оплаті вже змонтованої котельні гуртожитку Вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі в м. Тернополі», – каже Юрій Чижмарь.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи