Дослідження санепідемстанції виявили 8 різних вірусів, що циркулюють на Буковині

У Чернівецькій області за результатами досліджень обласної санітарно-епідеміологічної станції виявлено 8 різних вірусів, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі Чернівецької облдержадміністрації.

Серед вірусів, які зареєстровані в області, є АН3N2, АН2N2, АН1N1 (сезонний грип), велика група грипу В, парагрип трьох типів. Про це під час брифінгу заявив головний державний санітарний лікар чернівецької області Олександр Світличний.
За словами головного Олександра Світличного, усі виявлені віруси лікуються. «Проте, зважаючи на те, що вони накладаються, змінюється і клініка захворювання, і тактика його лікування. Тому, аби призначити правильне лікування, лікарю необхідно знати, який саме вірус виявлено у пацієнта», – зазначив Олександр Світличний.
Для виконання таких досліджень в обласній санітарно-епідеміологічній станції є вірусологічна лабораторія. Але необхідного для визначення вірусу грипу АН1N1 обладнання у лабораторії немає. Тому відібрані у хворих буковинців зразки надсилають до центральної лабораторії у Києві. За словами Олександра Світличного, вірусологічне обладнання для проведення полімеразної ланцюгової реакції, імуноферментного аналізу, ілюмінісцентний мікроскоп на суму близько 900 тис. грн. від Міністерства охорони здоров’я в область досі не надійшли. Окрім того, терміново необхідні кошти для закупівлі імуноферментних тест-систем, набору реактивів, які потрібні безпосередньо для проведення вірусологічних досліджень. Тих реактивів, які наявні сьогодні у вірусологічній лабораторії, вистачить ще на один-два тижні, відзначив головний державний санітарний лікар області.
Загалом фахівцями було проведено близько 6 тис. досліджень на виявлення гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи