Вандали розмалювали свастикою пам’ятний знак Дивізії «Галичина» на Львівщині



Вандали розмалювали хрестами та свастикою пам’ятний знак Дивізії «Галичина» у Бродівському районі Львівської області в ніч з 7 на 8 листопада — повідомляє „ЗІК”.

В 2009 році це вже друге осквернення цього пам’ятного знака.

За фактом вчинення наруги над пам’ятником керівництво Бродівської райради скерує лист до правоохоронних органів.

При цьому львівським „свободівцям”, які були одними з ініціаторів відновлення пам’ятного знака, наразі про дії вандалів невідомо. „Мені про це поки що невідомо, але я цим питанням поцікавлюсь”, — сказав кореспонденту „ОстроВ” депутат Львівської облради від ВО „Свобода” Олег Панькевич.

Пам’ятний знак Дивізії «Галичина» у с. Ясенів Бродівського району Львівської області знаходиться на місці, де відбувались бої між радянськими військами та дивізією „Галичина” в складі німецьких військ в 1944 році. З обох сторін тоді полягло багато українців.  Пам’ятний знак Дивізії «Галичина» на цьому місці було встановлено на початку 90-их років, однак згодом його було знищено і відновлено лише в 2008 році.  




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи