Вандали розмалювали свастикою пам’ятний знак Дивізії «Галичина» на Львівщині



Вандали розмалювали хрестами та свастикою пам’ятний знак Дивізії «Галичина» у Бродівському районі Львівської області в ніч з 7 на 8 листопада — повідомляє „ЗІК”.

В 2009 році це вже друге осквернення цього пам’ятного знака.

За фактом вчинення наруги над пам’ятником керівництво Бродівської райради скерує лист до правоохоронних органів.

При цьому львівським „свободівцям”, які були одними з ініціаторів відновлення пам’ятного знака, наразі про дії вандалів невідомо. „Мені про це поки що невідомо, але я цим питанням поцікавлюсь”, — сказав кореспонденту „ОстроВ” депутат Львівської облради від ВО „Свобода” Олег Панькевич.

Пам’ятний знак Дивізії «Галичина» у с. Ясенів Бродівського району Львівської області знаходиться на місці, де відбувались бої між радянськими військами та дивізією „Галичина” в складі німецьких військ в 1944 році. З обох сторін тоді полягло багато українців.  Пам’ятний знак Дивізії «Галичина» на цьому місці було встановлено на початку 90-их років, однак згодом його було знищено і відновлено лише в 2008 році.  




Статьи

Мир
07.05.2024
09:09

«Войну на истощение России не выиграть». Российские СМИ об Украине

Британцы действительно гордятся, что задают некие тренды в украинском кризисе, направляют Украину по антироссийскому пути, удерживая ее на нем, и остаются лидерами в финансировании Киева вместе с США и ФРГ...
Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Все статьи