Двох посадовців затримали за хабарі на Прикарпатті

На Прикарпатті на хабарництві затримали двох посадовців, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в ВЗГ ГУМВС України в Івано-Франківській області.

Працівники прикарпатської міліції викрили у хабарництві двох посадовців – сільського голову, який отримав 2 тис. доларів хабара у Косівському районі, та керівника агрокооперативу, який за договір оренди забажав отримати 2 тис. грн винагороди у Тисменицькому районі.
Співробітники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області задокументували факт вимагання та отримання хабара головою одного з сільських населених пунктів Косівського району. Сільський очільник оцінив свої зусилля щодо вирішення питання про надання мешканцеві райцентру земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства сумою 6 тисяч доларів США. Після своєрідних “торгів” зацікавлені сторони зупинилися на сумі 2 тисячі американських доларів.
У процесі здійснення оперативних заходів убозівці затримали сільського голову “на гарячому” у райцентрі, щойно він отримав грошову винагороду за сприяння у вирішенні зазначеного питання. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 статті 368 Кримінального кодексу України – одержання хабара, поєднане з його вимаганням.
Інший випадок хабарництва зафіксований у Тисменицькому районі. Працівникам Державної служби боротьби з економічною злочинністю стало відомо, що при зверненні приватного підприємця до керівника агрокооперативу з проханням укласти договір оренди приміщення боксу той зажадав 2 тисячі гривень. Цією сумою обумовлювалося й наступне зменшення орендної плати за використання приміщення. Оперативники затримали голову правління відразу після того, як він отримав жадану суму хабара. Підозрюваного також притягуватимуть до кримінальної відповідальності.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи