На Тернопіллі вихованці обласного ліцею-інтернату склали клятву ліцеїста



Клятву ліцеїста склали вихованці Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою, що на Тернопільщині, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі ТернОДА.

Урочистості відбулися сьогодні,14 жовтня, в присутності голови ТОДА Юрія Чижмаря, керівництва району, ліцею, духовенства, запрошених.

«Кожна молода людина України, яка вступає в ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, особисто приносить клятву на вірність українському народові. Клятва покладає на ліцеїста всю повноту відповідальності за виконання ним своїх обов’язків», - каже начальник ліцею, полковник юстиції Василь Процик.

Довідка

З ініціативи керівництва ОДА, здійснено реорганізацію Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків у  навчально-виховний заклад з відповідним профілем навчання та обласний військово-спортивний ліцей, зі збереженням права на здобуття середньої освіти дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, та іншими соціально незахищеними категоріями.

До цього часу наша область, одна з небагатьох в Україні, не мала такого освітнього закладу для навчання юнаків і забезпечення готовності їх до військової служби.

У зв’язку з цим, сесією обласної ради прийнято рішення від 18 червня 2009 року № 647 про реорганізацію Коропецької обласної комунальної середньої школи-інтернату для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, в обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою. 

Ліцей розпочав свою діяльність  1 вересня 2009 року.

До ліцею на підставі конкурсних вступних випробувань прийнято 40 юнаків і дівчат, придатних за станом здоров’я, і, які бажають  в майбутньому продовжувати навчання у вищих військово-навчальних закладах Міністерства оборони України та інших відомств.

У 2009/2010 навчальному році відкрито дві ліцейних групи. У ліцеї-інтернаті працює 54 педагоги.

Для забезпечення права дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які не можуть бути влаштовані у дитячі будинки сімейного типу чи прийомні сім’ї на виховання, навчання і перебування в інтернатному закладі на повному державному утриманні у структурі обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою функціонуватиме загальноосвітня школа-інтернат.

Навчально-виховна, класна, позакласна робота організована згідно з положенням, програмами та нормативними документами про середній заклад освіти з урахуванням специфічних завдань, поставлених перед ліцеєм.

Основними завданнями Коропецького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою є забезпечення виконання державного стандарту повної загальної середньої освіти, набуття ліцеїстами знань і навичок з військової та фізичної підготовки, рання військова орієнтація молоді і цілеспрямована підготовка кандидатів для вступу у військові навчальні заклади.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи