АМКУ закликає міськвиконком навести порядок з «Івано-Франківськтеплокомуненерго»



АМКУ закликає міськвиконком навести порядок з «Івано-Франківськтеплокомуненерго», яке зловживає монопольним становищем, - повідомляє «Малакава».


Адміністративною колегією Івано-Франківського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України було прийнято рішення про припинення порушення конкуренційного законодавства з боку Івано-Франківського міськвиконкому. Причиною стало те, що міський виконавчий комітет протягом двох років не виконує свої прямі обов’язки щодо встановлення тарифів на централізоване теплопостачання та гаряче водопостачання для бюджетних організацій, делегувавши свої повноваження безпосередньо виробнику цихт послуг — ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Також міськвиконком не зміг протягом минулого опалювального сезону визначити виконавця послуг з централізованого теплопостачання, що у свою чергу унеможливило реалізацію споживачами свого законного права — відшкодування за ненадані або неякісно надані послуги.

«Однією з головних причин сотень скарг споживачів у різні контролюючі органи та масового відключення споживачів та їх перехід на індивідуальне опалення в місті Івано-Франківську є зовсім не зростання вартості 1 Гкал, а відсутність юридичної відповідальності органу місцевого самоврядування за бездіяльність. Це все у свою чергу тягне за собою зловживання монопольним становищем «Івано-Франківськтеплокомуненерго», — розповів голова Івано-Франківського територіального відділення Антимонопольного комітету України Мирослав Книгницький.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи