Акція «Дні донора у Львові»: 122 медичних працівників вже здали кров

До акції «Дні донора у Львові» вже приєдналося 122 медичних працівників, - повідомили "ОстроВ" в прес-службі Львівської міської ради.

За два тижні акції «Дні донора у Львові», яка проводиться серед медичних працівників Львова, кров уже здало 122 осіб, серед них і начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

«Метою проведення заходу є власним прикладом привернути увагу громадськості до проблем наповнення банку крові у регіоні та показати суспільству, що кожен може допомогти врятувати людське життя», - каже начальник управління охорони здоров'я Володимир Зуб.

Проблема донорства зараз стоїть дуже гостро. Трансфузія крові, її компонентів і препаратів являється важливим засобом у боротьбі за життя людини при важких травмах, кровотечах, шоках, гнійно-септичних станах, опіках, променевих ураженнях, хворобах кровотворних органів. Однак, щоб це лікування було ефективним, потрібен достатній запас донорської крові.

В останні роки безперервно звужується донорська база, що призвело до зменшення майже вдвічі кількості заготовленої крові і, як результат, виникли проблеми із забезпеченням лікувальних установ кров'ю. Замість рекомендованих ВООЗ 12-15 мл крові на одного жителя країни, в Україні заготовляють 9 мл крові, а на Львівщині - 6,4 мл на одну особу.

За даними Ради Європи для самозабезпечення країни кров'ю і її компонентами необхідно мати 40-60 донорів на 1 тис. населення. У Європі ця цифра становить 40,2, в Україні - 14,6. Акція триватиме до 16 жовтня.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи