В Івано-Франківську викрили посадових осіб, які зловживали службовим становищем



Працівники відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Івано-Франківській області виявили факти зловживання службовим становищем з боку посадових осіб державної податкової інспекції в м. Івано-Франківську, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі ДПА України.




Співробітники ДПІ у м. Івано-Франківську упродовж поточного року проводили планові перевірки місцевого Закритого акціонерного товариства та приватного підприємства. За результатами перевірок встановлено факти їх взаємовідносин із третім суб’єктом господарської діяльності, який не подає за місцем реєстрації звітність з податку на додану вартість, не знаходиться за зареєстрованою адресою (тобто має ознаки фіктивності) та шляхом підписування податкових накладних штучно формує податковий кредит підприємствам Івано-Франківської області.

Посадовці, зловживаючи службовим становищем, під час оформлення результатів планових документальних перевірок суб’єктів господарської діяльності не виявили фактів формування податкового кредиту шляхом взаємовідносин з фіктивним підприємством – „податковою ямою”, не нарахували відповідні фінансові санкції та не вжили заходів щодо передачі матеріалів перевірок до підрозділів податкової міліції.

Внаслідок неправомірних дій податківців Закрите акціонерне товариство не сплатило до державного бюджету близько 330 тисяч гривень, а приватне підприємство – близько 430 тисяч гривень.

Матеріали, зібрані працівниками відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА в Івано-Франківській області стали підставою для порушення міською прокуратурою двох кримінальних справ за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу  України за фактами зловживання службовим становищем службовими особами ДПІ у м. Івано-Франківську.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи