На діалізну терапію для 217 хворих Львівській обласній клінічній лікарні не стає 4,5 млн. грн.



На адресу комісії обласної ради з питань охорони здоров'я, материнства та соціального захисту надійшов лист Благодійного фонду Асоціація життя, яким інформували обласну раду про те, що розхідних матеріалів для проведення гемодіалізу в обласній лікарні залишилося лише до 6 жовтня, – повідомили кореспондента «ОстроВ» в прес-службі Львівської обласної ради.

Ця ситуація не склалася раптово. Ще при формування бюджету голова комісії Олександр Лемішко наголошував, що 10 мільйонів гривень, які закладалися, не достатньо для придбання розхідних матеріалів для гемодіалізу, прогнозована сума на той час становила 15,4 мільйонів гривень. Чиновники з обласної державної адміністрації обіцяли віднайти протягом року додатково 4,5 мільйонів. Обіцяли шукати, але не знайшли, хоча адміністрація Львівської обласної клінічної лікарні неодноразово зверталася у головне управління охорони здоров'я та головне фінансове управління ЛОДА нагадуючи про існуючу проблему, яка може становити загрозу для життя пацієнтів.

Лише під час засідання комісії в останній день вересня завдяки проведенню консультацій з головою бюджетної комісії Ростиславом Бондаренком та погодивши це питання з головою обласної ради Мирославом Сеником обласні депутати віднайшли 1 мільйон гривень для закупівлі розхідних матеріалів для гемодіалізу.

На сьогодні на території області проживає 217 осіб віком від 18 до 79 років, які потребують і отримують гемодіаліз у Львові, Червонограді і Дрогобичі. Для забезпечення діалізною терапією цих пацієнтів до кінця 2009 року необхідно додатково виділити 4 589 235 гривень.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи