Мережу радіостанцій, що працювала на Заході України, продали

Поляки продали радіомережу Radio 4U в Україні, - повідомляє "Zaxid.net".

Польська медіа-група RMF, що належить міжнародному концерну Bauer, продала українську мережу Radio 4U з чотирьох станцій у Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Нововолинську.

Як зазначено на офіційному сайті RMF, причина такого кроку - криза та непрозорість українського ринку. Покупцем став «приватний український інвестор», який зробив польській групі «надто цікаву пропозицію». Ім'я інвестора та суму угоди RMF не розголошує.

«Протягом останніх років нам вдалося створити в Україні міні-мережу, яка мала швидкий успіх в царині інформування. Зокрема у Львові ми вийшли на лідерські позиції. Успіх Radio 4U змусив задуматися, чи продовжувати експансію на всю Україну, чи піти з ринку. Вибрали другий варіант через глибоку економічну кризу і брак прозорих правил економічної діяльності в Україні. Економічний ризик був завеликим, а отримана пропозиція - надто привабливою», - цитує прес-служба президента групи RMF Казимира Ґродека.

За оцінкою колишнього президента Broker FM Марека Дворака, інвестиції RMF в український ринок становили близько 2 млн доларів. Станції мали вийти на рентабельність до кінця 2009 року, але через кризу цих планів досягти не вдалося. Влітку ТК повідомляла про бажання RMF продати свій український бізнес.

Нині група RMF сконцентрує свою увагу на діяльності в Польщі. Проте не виключає, що в майбутньому знову вийде на іноземні ринки в разі появи цікавих і перспективних інвестиційних пропозицій.

Нагадаємо, що польська медіагрупа придбала у 2005 році львівське «РадіоМан». У 2007-му відбулася купівля «Радіо Тернопіль». Згодом RMF стала власницею ще двох локальних станцій в Івано-Франківську та Нововолинську. Від лютого 2009 року всі чотири радіостанції виходять в ефір під брендом Radio 4U.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи