Всесвітньовідомий оперний співак запропонує мешканцям Франківська справжню феєрію

Сьогодні о 19 годині в івано-франківському обласному академічному музично-драматичному театрі очікується справжній феєрверк, - повідомляє "Телебачення Галичина".

Оперний, як свідчать афіші, але організатори концерту й артисти запевняють, що це буде ще й справжній феєрверк емоцій та пристрастей. Напередодні події автор проекту Тетяна Дранчук та зірки європейської оперної сцени Ірина Житинська і Арнольд Рудковський спілкувалися з журналістами на прес-коференції.
Задум проекту «Оперний феєрверк» виник минулого року, коли з величезним успіхом в обласній філармонії відбувся сольний концерт Ірини Житинської. Популяризації оперного вокального співу посприяв і концерт до Дня міста, коли під відкритим небом іванофранківці мали нагоду побачити ціле сузір'я оперних зірок.
«Устами Хосе і Кармен» — так називатиметься концертна програма, яку митці Ірина Житинська та Арнольд Рудковський у супроводі камерного оркестру «Гармонія нобіле» запропонують івано-франківській публіці цього разу. В першій частині можна буде побачити і почути сцени з опери «Кармен», в другій — романси та дуети зарубіжних і український композиторів.
Щодо виконавців, то роль Кармен для Ірини Житинської є знаковою, як і роль Хосе для Арнольда Рудковського. Організатори свята відзначають, що приїзд «золотого голосу» Польщі, пана Рудковського, до Івано-Франківська — це щасливий збіг обставин, який порадує місцевих любителів високого мистецтва.
Напередодні концерту артисти зробили репетицію разом з оркестром. Ірина Житинська відзначила, що хоча оркестр гратиме без диригента — для опери це надзвичайно складно — вона впевнена у професійності колективу «Гармонія нобіле» і надіється на тісний контакт на сцені.
Артисти обіцяють максимально відтворити стиль, притаманний європейській опері. Попри певну нетрадиційність викладу, глядачі зможуть прослідкувати за перипетіями сюжету опери «Кармен» завдяки спеціальному сценарію та насолодитися справжнім оперним мистецтвом.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи