на Франківщині у стіні житлового будинку знайшли вибухонебезпечні боєприпаси. Фоторепоратаж



Вибухонебезпечні боєприпаси часів Другої світової війни знайшли у стіні житлового будинку, - повідомили кореспондента «ОстроВ» в ГУ МНС в Івано-Франківській області.


В обласному центрі Івано-Франківська під час будівельно-ремонтних робіт у стіні мансардного приміщення однієї з квартир двоповерхового будинку по вулиці Лермонтова виявлено склад боєприпасів – акуратно складені вибухонебезпечні предмети Другої світової війни.

До місця події негайно прибули працівники правоохоронних органів та МНСники. Факт наявності вибухонебезпечних предметів було підтверджено, у ніші було виявлено 42 упаковки різнокаліберних патронів, 13 ручних гранат та 7 підривників часів Другої світової війни. Квартиру опечатано та виставлено охорону.

Працівники групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області, прибувши до місця знахідки, вилучили вибухонебезпечні предмети та знешкодили їх на Лисецькому полігоні. Як зазначає начальник обслуги групи піротехнічних робіт ГУ МНС в області Олександр Данилевич, знайдені вибухонебезпечні предмети добре збережені і являли собою небезпеку для життя та здоров’я людини у випадку їх механічного пошкодження. Сама власниця квартири згадує, що в цьому помешканні  з кінця війни проживала німецька сім’я, у якої власне і було придбано цю квартиру декілька років тому.

З початку поточного року прикарпатськими саперами вилучено з місць знахідок та знешкоджено більше шести сотень одиниць вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи