Фестивалі в Карпатах отримають свій знак якості

Громадська організація розробляє знак якості, який видаватиметься кращим фестивалям "Карпат", - повідомляє "Бріз".

Громадська організація «Асоціація виробників органічної продукції «Чиста флора» взяла участь у розробці логотипу великого Карпатського бренду. Карпатський бренд – це свого роду «стандарт», який засвідчує належну «якість» народних фестивалів з використанням автентичних обрядів та традицій, художніх промислів, застосування екологічного та органічного землеробства, підтверджує сталий розвиток туризму, пояснює голова асоціації Михайло Стовпюк.
Це значна частина місцевої етнографічної спадщини, народної агротехніки і культурних традицій, які не тільки треба оберігати як свої національні цінності, але в умовах ринкової економіки з користю використати для зростання доходів місцевого населення. Карпатський бренд може об’єднати значну частину регіонального продукту і вигідно представити продукцію і послуги з регіону Українських Карпат на внутрішньому і міжнародному ринках.
«Чиста флора» разом зі своїми партнерами розробила не лише художнє зображення такого триєдиного логотипу, а й виробила критерії для оцінки цих напрямків діяльності. Етнофестивалі будуть тестувати на відповідність місцевим художнім і ремісничим традиціям, сільський зелений туризм – на предмет сталого розвитку, діяльність у сільському господарстві – щодо того, чи відповідає така діяльність вимогам екологічного та органічного землеробства. Щоб оцінити якість такої діяльності, «Чиста флора» спільно зі своїми партнерами створює зелену сертифікаційну систему.
Громадська організація підготує сертифікаційних інспекторів для роботи різної складності. Регіональне «брендування» - це світовий досвід. Він поширений у країнах Європи, які мають гірські території. 

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи