Всі ЖЕО передадуть в приватну власність в Івано-Франківську

З нового року всі франківські ЖЕО стануть приватними підприємствами, - повідомляє "Малакава".

З першого січня 2010 року ЖЕО переформуються у приватні підприємства. Сьогодні на сесії міської ради затвердження цього законопроекту без ляпсусів не обійшлось. В основному депутати виявляли переконання, що нові реформи понесуть за собою і нові борги, а як відомо борги ЖЕО перед Пенсійним фондом досі непогашені.
Однак міський голова Віктор Анушкевичус повідомив, що ЖЕО хоч і мають борги, то вони не збільшуються. Справа в тому, що то Пенсійний фонд встановив високі штрафи та пені, говорить мер. Окрім того, всі робочі місця збережуться: від керівника до останнього майстра, запевнив Віктор Анушкевичус.
Основний мотив – покращення послуг та відповідальності працівників. За керівниками підприємств буде особливий нагляд з боку мерії. Віктор Анушкевичус пообіцяв, якщо хтось із керівників колишніх ЖЕО породить нові борги, його діяльність буде віддана детальному розбору, а в гіршому разі – звільнення.
Хоч депутати сесійної зали скептично відповідали про проект, казали, що мовляв, це не вихід, якщо не більша катастрофа, та й обурювались, що рішення ставить депутатів в глухий кут, адже часу для роздумів обмаль.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи