Всі ЖЕО передадуть в приватну власність в Івано-Франківську

З нового року всі франківські ЖЕО стануть приватними підприємствами, - повідомляє "Малакава".

З першого січня 2010 року ЖЕО переформуються у приватні підприємства. Сьогодні на сесії міської ради затвердження цього законопроекту без ляпсусів не обійшлось. В основному депутати виявляли переконання, що нові реформи понесуть за собою і нові борги, а як відомо борги ЖЕО перед Пенсійним фондом досі непогашені.
Однак міський голова Віктор Анушкевичус повідомив, що ЖЕО хоч і мають борги, то вони не збільшуються. Справа в тому, що то Пенсійний фонд встановив високі штрафи та пені, говорить мер. Окрім того, всі робочі місця збережуться: від керівника до останнього майстра, запевнив Віктор Анушкевичус.
Основний мотив – покращення послуг та відповідальності працівників. За керівниками підприємств буде особливий нагляд з боку мерії. Віктор Анушкевичус пообіцяв, якщо хтось із керівників колишніх ЖЕО породить нові борги, його діяльність буде віддана детальному розбору, а в гіршому разі – звільнення.
Хоч депутати сесійної зали скептично відповідали про проект, казали, що мовляв, це не вихід, якщо не більша катастрофа, та й обурювались, що рішення ставить депутатів в глухий кут, адже часу для роздумів обмаль.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи