У Франківську міг бути створений Західноукраїнський нейрохірургічний центр, якщо б не перешкоди

В Івано-Франківську міг би бути створений Західноукраїнський нейрохірургічний центр, якщо б не перешкоди з боку Івано-Франківського міського голови В.Анушкевичуса, - заявив колишній головний лікар Івано-Франківської міської клінічної лікарні №1 Євген Іванович Романишин в інтерв’ю «ОстроВ».

Як зазначив Є.Романишин, «16.04.2009 року нашу клініку відвідав колишній випускник Івано-Франківського медичного інституту, відомий в країні і за кордоном, нейрохірург Ігор Петрович Курилець, який в даний час проживає в місті Києві. Він пропонує створити в Івано-Франківську на базі нашої лікарні Західноукраїнський нейрохірургічний центр. Клініки міста Львова, у зв'язку з певними технічними причинами, (відсутність цілодобової подачі води), ним були відкинуті».  

На думку Є.Романишина мер Івано-Франківська В.Анушкевичус зайняв якусь не зрозумілу деструктивну позицію щодо впровадження найсучасніших методів діагностики та лікування наших краян.  

«У травні 2009 року я був на прийомі у міського голови В.Анушкевичуса і просив сприяння у впровадженні нових медичних технологій світового стандарту та прийняти у вигідний для нього час Ігоря Курильця. Проте голова міста не винайшов можливості для зустрічі і по нинішній день, пообіцявши зустрітись після 15.05.2009 р., в той час як у Львові відомого українського нейрохірурга голова облдержадміністрації прийняв в той же день», - підкреслив Є.Романишин.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи